Reizen Mahe

Vaartstraat 44
9270 Kalken

Tel. +3293670659

Fax +3293670662

info@reizenmahe.be

Lic. A 5927

Tips & Trics

Abonneer u op de nieuwsbrief.
Klik hier

Find us on Facebook

Napoli, hemels en rebels!

Head
Capri
Ville
Castel Nuevo
Jardin
Mer
Napels onthult haar prachtige baai Napels is na Rome en Milaan de derde stad van Italië. Al van in de oudheid brengt de stad haar bezoekers in vervoering. Gejaagd en wanordelijk, barok en bijgelovig, lijkt ze te smachten naar de eeuwigheid. Gelegen in een prachtige baai met zicht op de Vesuvius. Op romantische prentkaarten lijkt ze allerliefst… maar schijn bedriegt. Zou de aanwezigheid van de Vesuvius iets te maken hebben met de grillige en onvoorspelbare aard en mentaliteit van de stad? Het zou kunnen! Maar hoe rijm je dan die diabolische faam met handelaars die fier poseren voor een foto, met restauranthouders die aria’s ten beste geven, met winkeliers die dollen met hun klanten, met druk gesticulerende en praatgrage inwoners? Napels moet je in alle richtingen doorkruisen en ontdekken van boven naar onder, van Capodimonte tot Mergellina, van Posillipo tot Santa Lucia. Maar naast het onbekende en steenrijke patrimonium is het ook de sfeer die de toeristen bekoort. Nauwe steegjes, passages, fonteinen, winkeltjes, markten en restaurants met gezellige terrassen hebben allemaal een verhaal te vertellen. Napels is een plek die op elk ogenblik, op elke hoek verrast. Statig, doldwaas, buitenissig en soms knettergek… zo is Napels, het “theater van Italië!”  

Nuttige informatie

Goed om te weten

  • Napels is vlot bereikbaar vanuit Belgïe. De stad heeft ook vlotte verbindingen met de rest van Campania (Pompeï, Sorrento,…). Het mediterrane klimaat is bijzonder aangenaam in het voorjaar maar verzengend in de zomer.
  • Napels zien en dan sterven? Deze uitdrukking symboliseert de fierheid van de Napolitanen voor hun stad. “Napels zien en volop tot leven komen” zou echter een geschiktere slogan zijn !
  • Evenees het ontdekken waard :
    • De beste manier om Napels te verkennen en de interessante plekken te ontdekken, is om gebruik te maken van de “hop on hop off”-bus.
    • Standliefhebbers en fans van fabelachtig landschappen, kunnen naar Capri (€ 40 per draagvleugelboot) of naar Ischia of Procida. Verder afzakken langs de Amalfitaanse kust tot Sorrento of Salerno behoort eveneens tot de mogelijkheden.
    • Breng zeker een bezoek aan de opera, de Galleria Umberto (trendy boetieks), het Piazza del Plebiscito, het koninklijk paleis,…

Vaartstraat 44
9270 Kalken

Tel. +3293670659

Fax +3293670662

info@reizenmahe.be

Lic. A 5927

Tips & Trics

Abonneer u op de nieuwsbrief.
Klik hier

Find us on Facebook

Door verder te bladeren op deze site, gaat u akkoord met het gebruik van persoonlijke gegevens
voor statistische informatie met betrekking tot browsen (wat zijn cookies?)
Zie het privacybeleid voor meer informatie.